Rólam

Fotó: Horváth Árpád

Szép Éva vagyok az evuska márka tervezője. Minden grafikám mögött egy-egy történet áll, egy csipetnyi abszurditással fűszerezve. Legtöbbször egy hétköznapi esemény vagy film élmény az alapja munkáimnak és szeretem ha ezek új mesék szövésére inspirálják használóikat. A márka meghatározó hangulata a kézi szitanyomás mellett a természetes anyagok használatában rejlik. A kis szériában készülő párnahuzatok és lakásdekorációs termékek 100% pamut alapanyagra, vastag nyers vásznakra készülnek. 2020-ban szakvizsgáztam női szabóként, így új vonalként rajzaim és mintáim ruhadarabokra is kerülnek. 

Az evuska története 2010 végén indult, egyedi filc párnák készítésével. Grafikáimat szerettem volna új formába önteni a használati tárgy funkciójával felruházva azokat. A rendelésre készülő, személyes történeteket feldolgozó filc párnák ma már ritkábban készülnek, de például a szívárvány színekből megálmodott szives-pikkelyes filc párna egészen mostanáig oszlopos tagja a márkának, csakúgy mint a filc-gyapjú robotok, melyeknek célja egy mechanikus tárgy újraértelmezése, természetes anyagok használatával.
Aztán amikor megismerkedtem a kézi szitanyomás technikájával, egyre inkább az vette át a főszerepet a munkáimban. A történet pedig azóta is velem együtt alakul-fejlődik-változik.

2019 májusától vagyok a Cikkcakk Studió tagja, ami egy szuper kis zug a belvárosban. A Stúdió 5 márka otthona és bemutató terme: Botanika, Plantethics, Studio Reta és Shamo bags a stúdió társaim. Nagyon nagy öröm nekem, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek. Kislány koromban akartam egy csajrock bandát, végre összejött csak kicsit máshogy…

A Shamo bags miatt csöppentem a studió életébe, amikor Nusi állandó asszisztense lettem. Korábban különböző asszisztensi munkákat végeztem az evuska mellett. Dolgoztam öltöztetőként reklámfilmekben, különböző rövidfilmes projektek jelmez- és díszlet részlegén, lakberendezési fotózásokon asszisztáltam, de segédkeztem főzős videok készítésénél is, ahol még kézmodell is voltam (haha). Jól jött az állandóság ezek után és pont jókor találtuk meg egymást Nusival!